Publisert av: mholstad | januar 30, 2011

Babyteppe i havskummønster – med oppskrift!

Jeg har vært hjemme i Ulsteinvik i helga, og der har jeg en klar tendens til å havne opp med nye strikkeprosjekter. I Ulsteinvik finnes det flere garnbutikker, 3 for å være eksakt – så det er en skikkelig felle! Jeg avsluttet fredagen med pc’en i senga, sjekket noen blogger, og målet var klart når jeg våknet: må ha garn til babyteppe og en tunika!

Så nå skal jeg strikke babyteppe med havskummønster til en venninnne som venter baby, og en topp/tunika fra siste Raumaull.

Først litt om teppet:

Det strikkes i Drops Baby Alpakka (var 30% rabatt så måtte jo bare) med dobbelt garn på pinner nr 5,5. Jeg har kjøpt 11 nøster, så håper det holder!

Oppskriften er egenkomponert slik:

8 kantmasker i hver side, deretter går mønsteret over 17 masker, så alt etter hvor mange rapporter havskum man ønsker – så legger man opp deretter. Jeg la opp 135, og det ser ut til å bli ivertfall en meter bredt.

Deretter er mønsteret slik:

Legg opp ønsket antall, strikk 3 omganger rettstrikk/riller. Så begynner mønsteret over 4 omganger.

1. omg: Strikk rett (rett på retten, vrang på vrangen)

2.omg: Strikk vrang (rett på retten, vrang på vrangen)

3. omg: 8 m rett (kantmasker), 2 vrang sammen 3 ganger, (1 kast, 1 rett) 6 ganger, (6 vrang sammen) – gjenta disse to parantesene til det står igjen 6 masker før de 8 kantmaskene, strikk 2 vrang sammen 3 ganger, 8 m rett (kantmasker)

4.omg: Strikk vrang

Gjenta disse 4 omgangene. Etter 3 slike rapporter strikker jeg 2 omg rett i en annen farge.

Strikk til ønsket lengde, avslutt med 3 omg rettstrikk/riller, fell løst av.

Nå skal jeg strikke litt mer her på flyplassen mens jeg venter på flyet tilbake til Oslo. Lykke:)

Reklamer

Responses

 1. Så nydelig teppe du er igang med!

  Ikke utenkelig at jeg begir meg utpå et slikt teppe selv… Men da med blått imellom det hvite.

 2. […] Mønster og detaljer om teppet finner du her her: https://maritasverden.wordpress.com/2011/01/30/babyteppe-i-havskumm%c3%b8nster-med-oppskrift/ […]

 3. Nydelig teppe. Har kjøpt inn garn og tenkt å prøve meg på mønsteret ditt. Lurer bare på en ting: – når du skriver 3 rett sammen, mener du da strikk 2 m rett sammen tre ganger? Slik at 6 masker blir til 3? Jeg forsto det slik av bildene og av det at du sier man skal strikke til det er igjen 6 m før de 8 kantmaskene på slutten av 3.omg. Disse 6 m skriver du skal strikkes 3 rett sammen, altså to og to rett sammen 3 ganger? Jeg skal prøve meg på det og se hvordan det blir. Takk for fin blogg som har inspirert meg til nye prosjekter. K 😉

  • Hei Kirsti,

   du har helt rett: 2 masker vrangt sammen 3 ganger, og 2 masker vrangt sammen 6 ganger ellers. Jeg skal korrigere teksten med en gang! Takk for tilbakemeldingen. Lykke til med teppet – min venninne er strålende fornøyd med sitt:)

 4. Kjempefint teppe! Men lurer på noen ting her… Du skriver at man skal strikke 3 omg rettstrikk/riller… Mener du at man skal strikke 3 omganger eller 6 omganger, for 1 rille er jo 2 pinner rett. Logisk for meg utifra oppskriften din er at man skal strikke 3 omganger, og at teppet blir strikket på vranga, siden det står at man skal strikke 2 masker vrangt sammen?? Eller kan du forklare meg på en bedre måte?

  • Hei Jane,

   jeg mener 3 omganger rett, ja. Mønsteromgangen strikkes alltid fra retten, det vil si den omgangen hvor du strikker maskene vrangt sammen og legger opp nye kast. Vet ikke om dette ble en bedre måte. Håper det var til hjelp! Hilsen Marita

 5. Hei,
  Jeg begynte på dette teppet igår, men fikk aldri maskeantallene til å stemme. Etter mitt femte forsøk fant jeg til slutt ut at når det står » 1 kast, 1 rett» 6 ganger, da skal det være 6 kast og 5 rette.
  Altså: 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast og deretter 6 vrange sammen.

  Det er første gang jeg strikker bølgemønster. Må få det litt inn med teskjeer 😉

  Det er et nydelig teppe. Jeg strikker det i lyseblått, hvitt og grått med mørkeblå striper imellom. Gleder meg til å se det ferdig!

  • Hei Nadia,

   ja det er helt riktig som du har funnet ut. Kanskje første og siste gang jeg legger ut en egenkomponert oppskrift – den gir mest mening i eget hode:) Godt du fant ut av det! Lykke til med teppet – sikker på det blir veldig fint!
   Ha en fin helg – og beklager at jeg lagde bryderi for deg!

 6. Det trenger ikke være første og siste gang. Det er jo med tilbakemeldinger at man finner ut av slike ting 🙂 Og litt hjernetrim hadde jeg bare godt av!
  Jeg synes at det er flott og generøst gjort av deg å legge ut mønster på et slikt vakkert teppe.

 7. veldig fint teppe! hvordan blir kantmaskene? kan du ta bilde av et hjørne av teppet? så man får med bunnen og…

  • Det skal jeg gjøre i morgen:)

 8. Et veldig fint teppe. Helt nydelig i fargene også.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: