Litt om meg

 

 

 

 

 

 

italia-sommeren-2007-1842

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er 30 år og bor i Oslo, sammen med samboeren min Roger og katten Shivaz. Min interesse for håndarbeid har jeg arvet etter min mor Else hjemme i Ulsteinvik. 

p1020013.jpg

Reklame

Svar

 1. Hei Marita, Hvilken flott og inspirerende blogg du har laget! OG ikke minst, så flink du er!! Jeg blir helt matt av beundring og ikke minst inspirert til å hente frem symaskinen. Har 12 stk heisgardiner jeg skal sy… Bare manglet den lille «puffen» på å komme igang, og den fikk jeg nå:) Håper alt står bra til med deg og dine!!!

  Gode klemmer fra Tove

 2. Hei..
  Jeg sitter og strikker på jevellua fra myk start, men er ikke så dreven strikker. Derfor lurte jeg på noe ang mønsteret… Det står at du skal strikke til det måler 11 cm langs midten forran… skjønte ikke helt den jeg:) er det 11cm fra spissen og rett opp man skal måle da??
  takker for svar-
  mvh
  Monica

  • Hei Monica, beklager ekstremt sent svar. Tipper du har funnet ut av det til nå. Uansett, ja, du legger arbeidet flatt og måler gjerne fra den midterste spissen feks.
   Håper luen din ble fin:)

   Hilsen Marita

 3. Hei Marita
  Kjempefin blogg du har masse inspirerende.
  Ble så fasinert av sjalet ditt Just enough ruffles at jeg kjøpte den oppskriften jeg også . Er ikke så veldig strikkevant så jeg står bum fast på Wrap and turn
  Skjønner ikke hva jeg skal gjøre med de tre maskene der.
  Hvis du kunne forklart dette kort og greit hadde jeg blitt KJEMPE GLAD
  Ønsker alle GODT NYTT ÅR.

  • Hei Sølvi,
   takk for at du besøker bloggen min, og takk for at du skrev til meg! Veldig gøy!
   Altså, hensikten med disse vendingene er at du senere skal ha en ekstra tråd, en ekstra maske å plukke opp, slik at det ikke blir et hull der. Jeg gjorde som oppskriften sa første gang, men har derettet laget 4-5 sjal uten å gjøre det slik.
   Nå strikker jeg til det står igjen 3 masker, snur, 6, 9, 12, etc. Deretter inkluderer jeg de, ved å plukke oppen hvilken som helst tråd mellom den masken jeg har på høyre hånd, og den første av de 3 – for å unngå at det blit et hull. Noen ganger når jeg bruker tykke pinner og tynt garn plukker jeg opp 2 – fordi det lettere blir hull.

   Dersom du vil gjøre det som i oppskriften – husk, dette er veldig enkelt:
   Strikk til det står igjen 3, legg tråden rundt maskene du har på høyre pinnen, snu strikketøyet slik du alltid har gjort, og fortsett. Da har du en løkke rundt siste masken du strikket, som du senere kan plukke opp for å unngå hull.

   Håper dette var til hjelp – om ikke, send meg en ny mail.

   Lykke til!

   Hilsen Marita

 4. Så fine ting du har laget, tar du på deg oppdrag å strikke sånn jakke i havskum?Den var så søt. Jeg fant ikke mail adressen din så tenkte jeg spør her:)

  • Hei, takk for at du tittet innom, og takk for hilsen. Jeg er nok ikke den rette til å ta på meg oppdrag – altfor lite flink å få ting ferdig i tide;) Hva med å prøve selv? Den er ikke vanskelig, mønsteret gjør seg selv. Kan man rett og vrang og kast, så er dette innenfor rekkevidde. Hilsen Marita.

 5. Hei Marit.Har vært på loggen din og sett på alt det nydelige du har laget.Jeg lurte på om du kunne sende meg nummeret på Dale heftet du har strikket efter.Det med havskum mønster.Det babysettet var nydelig.Hvilket minialpakka ville du brukt,fra hvilken levrandør?Kunne du hjelpe meg med dette?På forhånd takk.

 6. Så otroligt duktig du är att sticka och vilken inspirerande och fin blogg du har!!

  Kram Jenny

  • Tusen takk for koselig hilsen, Jenny!

 7. Hei Marita,
  Så utrolig flink du er 🙂
  Klem

 8. Hei.
  Det er utrolig fine havskumtepper du lager. Jeg er på jakt etter
  et babysett i havskummønster, men jeg finner det ikke.
  Har du et sted du kjøper det som du kan gi meg et tips om?
  Og hvilket garn strikker du det i?
  Kan du hjelpe meg med dette.
  Jeg takker så mye på forhånd for hjelpen.

  mvh
  Wenche


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: